Actie van de vrouwenvereniging

Zoals u allemaal wel zult weten, is het voor steeds meer mensen in onze omgeving moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. De energierekeningen, de prijzen voor de boodschappen en nu binnenkort ook de ziektekostenpremies, alle kosten stijgen enorm en zorgen ervoor dat mensen in grote problemen en schulden komen. Velen kunnen de boodschappen niet meer betalen en zijn aangewezen op de voedselbank. Niet alleen de minima zijn aangewezen op de voedselbank, ook de lage middeninkomens redden het vaak niet meer. Het Rode Kruis gaat voedselpakketten uitdelen, dit is sinds de Tweede Wereldoorlog in Nederland niet meer voorgekomen.

Daarom willen we als vrouwenvereniging een actie opzetten om mensen die op de voedselbank aangewezen zijn met Kerst iets extra’s te kunnen geven.
Van 11 t/m 18 december zullen er in de kleine zaal van de kerk kratjes staan, aan u de vraag of u hierin een product wil achterlaten.

De voedselbank zit te springen om luiers in de maten 5, 6 en 6+. Verder heeft ze behoefte aan: koffie, olie (om mee te bakken), houdbare producten zoals rijst, pasta, potten en blikken groenten etc.. Daarnaast zijn zelfverzorgingsproducten zoals shampoo, doucheschuim, wasmiddel etc.. heel erg welkom. Vrouwenhygièneproducten krijgt de voedselbank van het Armoedefonds, die hoeft u niet in te leveren.

U kunt uw producten van zondag 11 december t/m zondag 18 december inleveren, of op een andere dag als er catechisatie of vereniging is. Op 20 december worden de kratjes opgehaald.

We hopen dat de kratjes vol komen, ten bate van de mensen die het minder hebben dan wij.

Alvast onze dank!